Deelauto

Een auto delen is goedkoper en zorgt voor minder CO2 uitstoot. Organisaties die een deelauto aanbieden, kiezen vaak voor elektrisch. Maar ook een deelauto op benzine biedt deze voordelen al. 

Neem contact op met Heiloo Energie

Heiloo Energie neemt het initiatief om elektrische deelauto's te introduceren in Heiloo. Zij inventariseren de interesse. Hoe meer potentiele deelnemers in een bepaalde straat of wijk, hoe groter de kans dat daar een deelauto geplaatst kan worden. 

Werkwijze

De praktische zaken, zoals het plaatsen van laadpalen, regelt Heiloo Energie samen met de gemeente en MoBiGo. Dit bedrijf heeft ervaring met elektrische deelauto’s in meerdere plaatsen in Nederland.

Voordelen

  • Kosten
    Een deelauto scheelt veel in de kosten. Een privé auto kost €350 à 650 per maand, volgens berekeningen van ANWB en het Nibud. Op de website van OnzeAuto vindt u informatie over de kosten van een deelauto
  • Parkeerruimte
    Een deelauto vervangt gemiddeld vier privéauto’s. Voor iedere deelauto, komen er dus drie parkeerplekken vrij. 
  • Schonere lucht
    De deelauto's zijn elektrisch, en stoten geen vervuilende uitlaatgassen uit. Dit zorgt dus voor een schonere lucht in de woonwijken waar inwoners deelauto's gebruiken.