Subsidie Klimaatadaptatie

De gemeente biedt subsidie voor klimaatadaptieve maatregelen. Bijvoorbeeld voor aanleg van een groen dak, het opvangen van regenwater of het verwijderen van tegels voor groen.

Subsidie aanvragen

! Denk aan het maken van een voor-en-na foto.

Er zijn steeds meer hevige regenbuien en langere periodes van droogte. Daarom passen we de inrichting van onze leefomgeving hierop aan. Dat is klimaatadaptatie. Het is nodig dat inwoners meedoen met het aanpassen van de inrichting. Twee derde van de grond in de gemeente is namelijk van particulieren. Met de subsidie klimaatadaptatie ondersteunt de gemeente inwoners bij deze aanpassingen.

Klimaatadaptieve maatregelen

De Subsidie Klimaatadaptatie kan aangevraagd worden voor maatregelen in vier categoriƫn:

  • een groen dak of een blauw dak;
  • minder steen en meer groen in uw tuin;
  • regenwater afkoppelen van het riool;
  • regenwater gebruiken in en om het huis.

U kunt subsidie voor meerdere maatregelen tegelijk aanvragen.

Voorwaarden

De subsidie is voor de kosten van aanschaf en aanleg. Voor de subsidie moet uw aanvraag aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze staan in de Subsidieregeling Klimaatadaptatie.

Bij de subsidieaanvraag moet u het oppervlakte aangeven. Dit kunt u meten met een meetlint op de foto. Of in Google Maps. Zie het stappenplan oppervlakte meten.

Aanvragen subsidie

De aanvraag voor de Subsidie Klimaatadaptatie verloopt via Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Aanvragen kan via het aanvraagformulier Subsidie Klimaatadaptatie

Meer informatie

Voor vragen over de Subsidie Klimaatadaptatie kunt u terecht bij Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Bel daarvoor op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur naar de subsidietelefoon 088-10 21 398.