Bewonersinitiatief groene buurt

Steeds meer mensen willen aan de slag met de natuur in hun eigen buurt. Inwoners steken hun handen uit de mouwen voor mooier groen, meer biodiversiteit of gewoon voor de gezelligheid.

Groen kan zorgen voor minder hitte, minder wateroverlast en meer biodiversiteit. De Provincie en de gemeente stellen hiervoor geld beschikbaar.

Groen in de Buurt

Enkele groene bewonersinitiatieven in onze gemeente krijgen steun via het project Groen in de Buurt. De inschrijving van dit project was in 2023; op dit moment zijn de inwonersgroepen bezig met de uitvoering.

Ecologisch advies en materiaal komt van Landschap Noord-Holland, IVN en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. 

Dankzij dit project is er in Heiloo nu extra beplanting op de Jeneverbes, een levendig groen schoolplein bij de Duif, garagebegroeing op de Baetenburg en biodiverse bloemen bij Hoog en Laag. 

Groenspoor Plantestafette

Jaarlijks trekt deze groene estafette door Noord-Holland, waarbij initiatieven uit verschillende gemeenten aanhaken.

In 2022 hebben leerlingen van de Benedictusschool een beleefpad aangelegd bij de Loet. Een grote wens van de bewoners van de Loet gaat met het beleefpad in vervulling: meer geur en kleur  tijdens het dagelijkse ommetje. dankzij de GroenSpoor Plantestafette kunnen ze nu genieten van bloeiende struiken en vaste planten rondom het beleefpad.